Richt Coaching

Teamcoaching

Beter samenwerken en presteren?

Wanneer een team niet lekker loopt, zijn er soms duidelijk aanwijsbare oorzaken maar vaker zijn de genoemde ‘klachten’ een symptoom van een onderliggend probleem. Een slecht lopend team herken je aan:

Richt coaching voor managers

Teamcoaching voor betere communicatie en veiligheid

Onze teamcoach helpt teams om op een constructieve manier met elkaar in gesprek te komen. Vaak is de veiligheid in het team laag en zijn de gesprekken te spannend of te moeilijk om samen aan te gaan. Een teamcoach helpt mensen zich uit te spreken en naar elkaar te luisteren. Hij of zij zal het team bewust maken van de interactiepatronen door ze te benoemen.

Daarnaast helpt teamcoaching om als team effectiever te kunnen werken. We hebben aandacht voor de organisatiecontext en het krachtenveld waarbinnen het team functioneert, de taken en de te behalen resultaten.

“Dankzij de praktische benadering bleef het niet bij een aantal goede sessies, maar profiteren wij er dagelijks van in de praktijk.”

Wat teamcoaching je oplevert?

We zijn gericht op resultaat. We stemmen daarom af op jullie behoefte. We faciliteren het teamproces vanuit onze brede ervaring en expertise. Het is verre van vrijblijvend. Jullie gaan gewoon aan de bak. Maar niet alleen. Vanuit verbinding met jullie teamcoach. Een teamtraject kan veel opleveren:

 • meer plezier op het werk;
 • minder angst en stress;
 • doelen zijn door het team zelf geformuleerd en behaald;
 • betere samenwerking, dus betere resultaten;
 • teamleden werken efficiënter omdat iedereen zijn taken en talenten weet en die van collega’s;
 • collega’s praten positief over dit team;
 • teamleden kloppen bij elkaar aan en vragen om hulp;
 • transparantie en heldere communicatie;
 • een leidinggevende kan nieuwe plannen ontwikkelen en zich focussen op het coachen van het team in plaats van zich bezig houden met individuelen en ‘gedoe’.

Zij gingen je voor

Edwin van de Graaf

"Wat ik met name fijn vind, is dat ik weer even bewust bezig ben met mijn eigen ontwikkeling en reflecteer op de week."

Ellen Taken

"Fijn dat je het in je eigen tijd kan doen. Ik heb geleerd in de communicatie naar anderen, of bij het zoeken naar een oplossing, de juiste vragen te stellen. Daarnaast helpt het mij om zelf in kleine stappen verbeteringen te maken."

Over teamcoach Minke

Met teamcoaching richt ik mij op ‘het leren’ van het hele team, waarbij onderlinge interactie wordt gebruikt om te leren van elkaar.

Met deze manier van ‘interpersoonlijk coachen’, richt ik mij op het verbeteren van de communicatie.

Zo ontdekken we welke opvattingen of drijfveren dit gedrag en de interactie in stand houden en hoe de individuele belangen zich verhouden met het team- en organisatiebelang.

Hoe ziet een teamcoachingstraject er uit?

De looptijd van een teamcoachstraject is drie tot zes maanden. De teamsessies vinden om de drie á vier weken plaats. Het traject ronden we na een evaluatie af. Een teamcoachstraject verloopt als volgt:

 1. Intakegesprekken
 2. Bijeenkomst 1: kick-off
 3. Teamsessies
 4. Eventueel individuele coachsessies
 5. Evaluatie en borging

Wil je ontdekken wat Minke haar teamcoaching kan doen voor jouw team?

Vraag nu vrijblijvend een adviesgesprek aan!

Bedankt voor je interesse

Vul je gegevens in en druk op verzenden. We nemen binnen een werkdag contact op.

Richt_web_pijl