Richt Coaching

Webinar: Stress@Work

Mensen die werken met geldstress. Hoe ga je hier als werkgever mee om?

Een geldprobleem levert stress op en dus ook stressklachten. 80% van de bedrijven heeft mensen in dienst met geldproblemen. 2 op de 3 mensen ervaart wel een vorm van geldstress.

Iemand met geldstress heeft 7 dagen per jaar extra uitval en is 20% minder productief. Zij zijn sneller afgeleid en werken vaak in de angst om baan hun baan te verliezen.

Dit webinar gaat over het signaleren, aanpakken en reageren van de vaak verborgen groep mensen die te kampen hebben met geldstress.

We praten niet alleen over de theorie maar samen met onze budgetcoach Gerben Schuyzeman ook over wat je als werkgever kunt betekenen.

Geldstress is zeer relevant voor een bedrijf

Geldproblemen levert stress op, dus op den duur ook klachten. Wanneer de problemen groter worden, brengen zij meer zorgen met zich mee. Daar gaat vaak alle aandacht naar uit.

Natuurlijk gaat dit ten koste van de aandacht en energie op het werk.

1 op de 3 huishoudens heeft moeite met rondkomen. In 2017 had 62% van de werkgevers personeel met geldzorgen, inmiddels is dat gestegen naar 80%.

Een collega die last heeft van geldstress, heeft gemiddeld 7 dagen per jaar extra uitval en is 20% minder productief. Dat komt omdat ze sneller zijn afgeleid en vaak werken met de angst om hun baan te verliezen.

Gerben Schuyzeman, budgetcoach bij De coachdesk van Richt, bevestigt de ernst van het probleem. “Er wordt regelmatig pas hulp ingeschakeld bij een loonbeslag of wanneer mensen uitvallen door hun klachten.”

Deel dit artikel met jouw netwerk: