Richt Coaching

Hoe wordt de coaching ervaren van Peter

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Voor iemand die geen ervaring heeft met coaching, kan een eerste keer best spannend zijn. Hoe gaat zo’n kennismaking en wie krijg ik te zien en te spreken? Soms horen we al dat onze teampagina is bekeken (daar is die natuurlijk voor) en ook worden de blogjes over de coaching gelezen. Zoals deze van Arno over hoe hij zichzelf een brief stuurde.

En daarom dachten we, laten we je gewoon eens vertellen hoe de coachee (spreek uit koosjiee, dat is iemand die wordt gecoacht) de coaching ervaart.

De coachrelatie

Je mag best weten dat wij ook altijd erg benieuwd zijn met wie wij mogen kennismaken. Een fijne samenwerking op basis van gelijkwaardigheid vinden wij heel belangrijk. Daarom ‘checken we regelmatig even in’ om te kijken hoe de coaching wordt ervaren. Zo weten we eigenlijk te allen tijde hoe wij overkomen en wat de coachee van ons wil zien. Of zelfs waar diegene minder van wilt zien.

Een mooie metafoor die weleens wordt gebruikt om de relatie tussen coach en coachee te beschrijven, is de bergklim. Jij beklimt jouw berg, met jouw obstakels en uitdagingen. En jouw coach heeft een eigen berg. Het is van elkaars berg beter te zien waar de uitdagingen liggen op de berg, dan vanuit je eigen perspectief.

Evalueren en bijsturen

Wij leren tijdens het traject ook veel van de coachee. Een coach past zich aan naar wat jij als coachee nodig hebt. Aan het einde van een coachtraject wordt er wat uitgebreider geëvalueerd. Daarvoor worden meerdere vragen gesteld die onder andere de rol van de coach in kaart brengt.

Dit zijn de meeneempunten die na een traject bij Peter worden genoemd. We hebben de meest genoemde antwoorden voor je samengevat in een leesbaar tekstje.

De sterke punten van de coaching

“Er is 1-1 veel tijd om de diepte in te gaan. Daardoor zijn tips altijd op maat. Peter stuurt vaak oefeningen en filmpjes die je meteen uitdagen op je belemmering. Soms is dat confronterend, maar het word je zo makkelijk gemaakt om een inzicht te krijgen en het is wel in één keer duidelijk.”

De sterke punten van Peter

“Hij is rustig en bedachtzaam, maar pakt wel door. Liet mij op mijn gemak voelen. Normaal ben ik niet zo’n prater. Peter is betrokken, warm en geeft je al het gereedschap om met je problemen aan de slag te gaan. Hij leeft zich goed in in mijn situatie.”

De coaching heeft het meest geholpen bij

“Ik kan mijn keuzes beter in lijn leggen met wat ík belangrijk vindt in mijn leven. Het lukt beter om bij stress te relativeren, mijn grenzen aan te geven en die te bewaken. Zo kan ik makkelijker ontstressen. Ik heb meer handvatten gekregen voor mijn probleem en om met spanningen en stress om te gaan.”

Heb jij behoefte aan coaching of ben je nieuwsgierig wat een coach van Richt voor jou kan betekenen? Een kennismaking is altijd vrijblijvend. Dus neem gerust contact op.

Deel dit artikel met jouw netwerk:

Kennismaking aanvragen

We bieden je gratis en vrijblijvend een kennismaking aan. Laten we samen bekijken wat jouw ‘Richtste pad’ is. We nemen binnen een werkdag contact op.