Mensen die werken met geldstress. Hoe ga je hier als werkgever mee om?
Een geldprobleem levert stress op en dus ook stressklachten. 80% van de bedrijven heeft mensen in dienst met geldproblemen. 2 op de 3 mensen ervaart wel een vorm van geldstress.
Iemand met geldstress heeft 7 dagen per jaar extra uitval en is 20% minder productief. Zij zijn sneller afgeleid en werken vaak in de angst om baan hun baan te verliezen.
Dit webinar gaat over het signaleren, aanpakken en reageren van de vaak verborgen groep mensen die te kampen hebben met geldstress.
We praten niet alleen over de theorie maar samen met onze budgetcoach Gerben Schuyzeman ook over wat je als werkgever kunt betekenen.

Webinar: 'geldstress op het werk'
- Datum: woensdag 13 september
- Tijd: 11.00 uur
- Hosts: Minke en Peter
- Gast: Gerben Schuyzeman
Geldstress is zeer relevant voor een bedrijf
Geldproblemen levert stress op, dus op den duur ook klachten. Wanneer de problemen groter worden, brengen zij meer zorgen met zich mee. Daar gaat vaak alle aandacht naar uit.
Natuurlijk gaat dit ten koste van de aandacht en energie op het werk.
1 op de 3 huishoudens heeft moeite met rondkomen. In 2017 had 62% van de werkgevers personeel met geldzorgen, inmiddels is dat gestegen naar 80%.
Een collega die last heeft van geldstress, heeft gemiddeld 7 dagen per jaar extra uitval en is 20% minder productief. Dat komt omdat ze sneller zijn afgeleid en vaak werken met de angst om hun baan te verliezen.
Gerben Schuyzeman, budgetcoach bij De coachdesk van Richt, bevestigt de ernst van het probleem. “Er wordt regelmatig pas hulp ingeschakeld bij een loonbeslag of wanneer mensen uitvallen door hun klachten.”

Budgetcoach Gerben Schuyzeman
Na 19 jaar werkte bij een grote bank als financieel adviseur en is 2020 als zelfstandige begonnen. Via De coachdesk begeleidt hij in een paar korte sessies naar meer zekerheid door grip op geld te krijgen.
In dit webinar vertelt Gerben:
- hoe hij te werk gaat, zodra hij een aanvraag ontvangt;
- deelt hij voorbeelden van recent trajecten;
- praat hij je bij over wat je als werkgever direct kunt doet voor mensen met kleine of grote schulden.
Het verborgen probleem
Natuurlijk praat niemand graag over schulden. Er kan sprake zijn van schaamte maar ook is de cultuur in een organisatie zeer bepalend voor hoe open een persoon durft te zijn.
Het gevolg is dat er grote betalingsachterstanden zijn ontstaan als het aan het licht komt.
Hoe krijg je een collega dan toch zover om hierop te reageren of de werkgever erbij te betrekken? En wat kun je dan doen ter ondersteuning?
Minke, Peter en Gerben praten samen verder over hoe je hier als werkgever mee omgaat en welke stappen je kunt ondernemen.
Na dit webinar
Na dit webinar ben je weer wat wijzer, maar we geven je ook concrete handvatten om het lastige gesprek te voeren en suggesties om mee aan de slag te gaan.
Meld je aan voor het webinar
- Datum: woensdag 13 september
- Tijd: 11.00 uur
- Hosts: Minke en Peter
- Gast: Gerben Schuyzeman
Na je aanmelding ontvang je direct een link naar het webinar.