Richt Coaching

Sandra Garretsen

Hoe kan ik als ondernemer vanuit mijn eigen identiteit mijn rol pakken binnen de organisatie? Hoe verbind ik ziel met zakelijkheid?

Met deze vragen heeft Sandra zelf jarenlang gepionierd. En ze weet maar al te goed hoe belangrijk het is als ondernemer dicht bij jezelf te blijven en ziel met zakelijkheid te verbinden. De oprichtster van Richt startte 15 jaar geleden met VitaMee om MKB’ers te helpen om ‘lekker te werken’. VitaMee ontwikkelde in de loop der jaren drie succesvolle pijlers: HR-advies, Training & Coaching en Arbodienstverlening.

De explosieve groei van de Arbodienst zorgde er echter de afgelopen 2 jaar voor dat de training en coaching van mensen een ondergeschoven kindje werd. Daarom besloot Sandra om (naast VitaMee) een nieuw label te beginnen: Richt. Met volledige focus op training en coaching.

“Het bedrijfsleven is in de afgelopen jaren enorm veranderd. Vroeger werd vanuit bedrijven persoonlijke ontwikkeling van medewerkers vooral ingezet om organisatiedoelstellingen te behalen. Nu ligt de behoefte en verantwoordelijkheid bij medewerkers zelf en wordt er steeds meer ontwikkeld vanuit een verlangen dan vanuit een noodzaak. Mensen kiezen zélf hoe ze zich persoonlijk willen ontwikkelen. En dat zorgt voor een heel nieuwe, maar ook duurzame en gezonde balans in een organisatie. Als je wilt dat het lekker werkt in een organisatie, dan is persoonlijke ontwikkeling en coaching belangrijk. En dat is wat wij bij Richt doen.”

“Ik geloof dat werk je leven mooier maakt. Dat geeft iemand zelfvertrouwen, waarde en autonomie.”

“Mijn persoonlijke pay-off is: energie en richting brengen aan verandering en vernieuwing. We bepalen de stip aan jouw horizon om je te ontwikkelen. Ik geloof dat werk je leven mooier maakt. Dat geeft iemand zelfvertrouwen, waarde en autonomie. Ik gun daarom iedereen een baan waar je blij van wordt. En iedere ondernemer een organisatie waar mensen met bevlogenheid en betrokkenheid werken.”

“Ik ben een echte doener en kan snel schakelen. Ik overzie dingen snel vanuit mijn helicopterview en ik houd van pionieren. Ik help ondernemers vanuit hun eigen identiteit, cultuur of leiderschap hun rol pakken in hun organisatie. Je kwetsbaar op durven stellen is het moeilijkste, maar daar is wel waar the magic happens. Want daar leg je de verbinding tussen ratio en je gevoel. Leiderschap in persoonlijkheid. In eigenheid. Ofwel: dicht bij jezelf blijven.”

“Hart werken èn hard genieten, zeg ik altijd. Hart werken met een ‘t’’ geeft voldoening en waarde, en hard genieten betekent tijd maken voor leuke dingen, sporten en voor de mensen waarvan je houdt. Live the moment and dream the future. De afgelopen jaren heb ik veel gestoeid om een betere balans te vinden in mijn persoonlijke agenda. Om naast mijn werk, sporten en een actief sociaal leven, óók tijd te blijven maken en leuke dingen te doen met m’n gezin. Met een samengesteld gezin en 3 pubers is dat sowieso al een flinke uitdaging 😉 Maar ik merk dat ik nu meer mijn rust heb gevonden. Ik sport geregeld om mijn hoofd leeg te maken en ik mag graag reizen. Waar ik vroeger meer voor de cultuur een land bezocht, ga ik nu graag voor de natuur. Welk land sowieso nog op mijn lijstje staat? Op korte termijn naar Schotland, het land waar mijn vader altijd naar verlangde en over sprak, maar waar hij nooit is geweest. Ook staan rondreizen door Canada en Afrika nog op mijn verlanglijstje en wil ik graag nog het Noorderlicht zien in Lapland…”

Benieuwd of Sandra jou als ondernemer kan helpen om je ziel met zakelijkheid te verbinden? Vraag een gratis intakegesprek aan: