Peter Vooren

Ben je op zoek naar wat richting op je werk?
En wil je gewoon weer ‘lekker werken’ en je happy voelen?

Peter helpt je om dit samen met jou te realiseren. Peter is een psycholoog in zijn doen en laten. Een echte denker. Zijn kracht? Vanuit zijn rust en kennis met een praktische aanpak dingen voor jou in beweging zetten.

“De mooiste dagen voor mij zijn als cliënten zelf tot inzichten zijn gekomen. Ik kan niet altijd de oplossing voor ze verzinnen, maar ik heb wel een methode om ze stappen verder te helpen. Zo had ik onlangs een vader die koste wat kost zijn zoon wilde behoeden voor fouten die hij zelf in het verleden had gemaakt. Nu is hij zelf tot inzicht gekomen dat hij deze fouten moet toestaan, want alleen zo leert zijn zoon. Een erg mooie stap!”

Peter is leergierig en houdt van nieuwe dingen. Hij is doelgericht en laat niet los voor het doel bereikt is. Naast dat hij werkt voor Richt, werkt hij ook voor zichzelf. Peter denkt gemakkelijk buiten zijn eigen denkkaders. Én van die van anderen.

“Ik vind het heel leuk om mensen uit te dagen om ook zo te denken. Om vanuit een helikopter view te kijken naar hoe ze zich gedragen. Dan kun je namelijk zonder emoties en invloed van anderen kijken naar hun gedrag.”

Ik heb voor mezelf besloten om nooit meer met tegenzin naar m’n werk te gaan. Dat gun ik iedereen!

Dat heeft Peter zelf vroeger ook moeten leren. Zo is hij van nature perfectionistisch en heeft sterk de neiging om door te slaan naar een zogeheten ‘workaholic’.

“Dat zijn valkuilen die ik zelf heb moeten overwinnen. Ik heb moeten leren om vanuit mijn eigen authenticiteit te werken en ik heb voor mezelf besloten om nooit meer met tegenzin naar m’n werk te gaan. Dat gun ik iedereen en daarom heb ik er ook mijn beroep van gemaakt 😉 Privé en werk zijn zó met elkaar verbonden, dat je het eigenlijk niet kunt loskoppelen. Het versterkt elkaar. Een wederkerige versterking noemen we het wel – zowel negatief als positief. Het unieke van Richt is dat we ons richten op jou als professional, maar daarbij tegelijkertijd ook op jou als persoon."

Peter heeft – naar eigen zeggen – al vele motto’s versleten. Zijn motto op dit moment? Pluk de dag. Een groot cliché, maar die staat voor hem, zeker ten tijde van corona – bovenaan. Samen met zijn vrouw Kirsten en dochter Tess (7 jaar) wonen ze in het mooie Doetinchem. Elk jaar heeft Peter 2 dingen die hij gedaan moét hebben: snowboarden en zeilen in Friesland. Daarnaast blijft hij graag sportief door middel van hardlopen en krachttraining. Verder speelt hij gitaar, hoewel hij er naar eigen zeggen “helemaal niks van bakt en na 5 jaar nog geen enkel nummer normaal kan spelen. Ik zie het daarom maar als een ontspannende mindfullness activiteit 😉

Benieuwd of Peter jou kan helpen om weer ‘lekker te werken’? Vraag een gratis intakegesprek aan.