Richt Coaching

Peter Vooren

Ben je op zoek naar wat Richting in je (werkende) leven?
En wil je gewoon weer ‘lekker werken’ en je happy voelen?

Peter is een psycholoog in zijn doen en laten. Een echte denker. Zijn kracht? Vanuit zijn rust en kennis met een praktische aanpak dingen voor jou in beweging zetten.

“De mooiste dagen voor mij zijn als cliënten terugkomen en vertellen over wat er allemaal al beter gaat. Dat de vorige sessie echt kon bijdragen. Ik heb de methoden om ze stappen verder te helpen, maar het werk wordt door de coachées zelf gedaan.. Zo had ik onlangs een vader die koste wat kost zijn zoon wilde behoeden voor fouten die hij zelf in het verleden had gemaakt. Nu is hij zelf tot inzicht gekomen dat hij deze fouten moet toestaan, want alleen zo leert zijn zoon. Het resultaat? Rust in de tent en ruimte om aan de relatie te werken. Een erg mooie stap!”

Peter is leergierig en houdt van nieuwe dingen. Hij is doelgericht en laat niet los voor het doel bereikt is. Naast dat hij werkt voor Richt, werkt hij ook voor zichzelf. Peter denkt gemakkelijk buiten zijn eigen denkkaders. Én van die van anderen.

“Ik vind het heel leuk om mensen uit te dagen om eens écht stil te staan. Om vanuit de helikopter view te kijken naar hoe ze zich gedragen. Dan trek je vaak hele andere conclusies dan wanneer je in de emotie zit.”

Ik heb voor mezelf besloten om nooit meer met tegenzin naar m’n werk te gaan. Dat gun ik iedereen!

Peter is van nature perfectionistisch en heeft sterk de neiging om door te slaan naar een zogeheten ‘workaholic’.

“Dat zijn valkuilen die ik zelf heb moeten overwinnen. Ik heb moeten leren om vanuit mijn authenticiteit te werken en ik heb voor mezelf besloten om nooit meer met tegenzin naar m’n werk te gaan. Dat gun ik iedereen en daarom heb ik er ook mijn beroep van gemaakt. 😉 Privé en werk zijn zó met elkaar verbonden, dat je het eigenlijk niet kunt loskoppelen. Het versterkt elkaar wederkerig. Zowel negatief als positief. Het unieke van Richt is dat we ons richten op jou. Professioneel en tegelijkertijd ook op jou als persoon."

Peter heeft – naar eigen zeggen – al vele motto’s versleten. Zijn motto op dit moment? Pluk de dag. Een groot cliché, maar die staat voor hem, zeker ten tijde na corona – bovenaan. Samen met zijn vrouw Kirsten en kinderen Tess en Sep wonen ze in het mooie Doetinchem. Elk jaar heeft Peter twee dingen die hij gedaan moét hebben: snowboarden en zeilen in Friesland.

Benieuwd of Peter jou kan helpen om weer ‘lekker te werken’? Vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan.