Richt Training en coaching voor Professionals - Richt

De coachdesk bij Kaemingk voor meer werkplezier

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Gelukkig zijn in je werk en met wie je bent

Laten we eerlijk zijn: hoe leuk je je werk ook vindt en hoe gemotiveerd je ook bent, je kunt niet veertig jaar lang topprestaties leveren. Er zijn momenten dat het wat minder gaat. Omdat je thuissituatie veel aandacht vraagt bijvoorbeeld. Of omdat je zo perfectionistisch bent dat je steeds op je tenen loopt of al een paar weken lang de ene na de andere deadline aan het halen bent. De coachdesk bij Kaemingk helpt je om gelukkiger te zijn in je werk én met wie je bent.

De coachdesk is een initiatief van Richt. Kantoormedewerkers van Kaemingk kunnen bij De coachdesk terecht voor persoonlijke en professionele coaching: zij krijgen 300 minuten per jaar de gelegenheid om samen met een coach te werken aan persoonlijke doelen.

Het creëren van een betere balans tussen werk en privéleven bijvoorbeeld. Of door minder perfectionistisch te zijn of juist beter samen te werken met collega’s.

De coachdesk Kaemingk

Werken aan welzijn

Kaemingk wilde meer preventief aandacht besteden aan het welzijn van medewerkers en heeft Richt gevraagd hen te ondersteunen bij de uitdagingen waar ze rondom het werk tegenaan lopen.

Peter Vooren is toegepast psycholoog en coach bij Richt. Hij vertelt:

“Bij De coachdesk bevorderen we het mentale welzijn. Door samen in persoonlijke sessies te werken aan belemmeringen in het persoonlijk en professioneel functioneren. Hierbij kun je denken aan werkdruk of prestatiedruk en het beter leren aangeven van je grenzen, maar ook aan het vergroten van je competenties, assertiviteit of persoonlijke ontwikkeling. De medewerker bepaalt waar aan wordt gewerkt. Dit kan dus ook betekenen hoe omgaat met slaapproblemen of waardoor het zo moeilijk communiceert met die ene collega. Alles om mentale problemen vóór te zijn en ervoor te zorgen dat medewerkers zich fijn voelen op hun werk.”

Positieve insteek

De insteek van De coachdesk is altijd positief: hoe functioneer je graag als medewerker in jouw organisatie en hoe als mens – en wat wil je graag bereiken? Wat gaat er goed en wat kan beter?

Coach en medewerker gaan samen de uitdaging aan, waarbij de medewerker de regie houdt. Werken aan jezelf dus, op het vlak waar jij behoefte aan hebt.

"Wij geven inzicht in het functioneren. Als mens en in je werk. In de coaching leer je de handvatten om ontspannen, met meer zelfvertrouwen en met meer plezier je werk te doen”, geeft Peter aan. “En daar heeft iedereen profijt van, want als je gelukkig bent met je werk, voorkom je mentale klachten en ben je minder vaak ziek. Dus wat er ook speelt: blijf er niet mee rondlopen, het is een teken van sterkte als je eraan wilt werken. Wij helpen je graag. Ik heb nog nooit van een deelnemer gehoord: ‘Dit had ik ook alleen kunnen doen’. Deelnemers geven de coaching niet voor niets gemiddeld een 8,3 voor hun traject.”

Zo werkt het

Medewerkers ontvangen een coachsaldo per jaar van bijvoorbeeld 300 minuten. Zij kunnen zich aanmelden via een gepersonaliseerde webpagina. Binnen twee werkdagen word je gebeld door een coach met een aantal vragen over wat je wilt bereiken. Ook wordt gekeken welke coach bij je past en de eerste persoonlijke sessie gepland.

Daarna is het aan de medewerker hoe je het traject wilt voortzetten: persoonlijk, telefonisch, via tekstberichten, e-mail of videobellen. De coachdesk biedt ‘blended coaching’.

Heb je aan twee sessies genoeg en houd je nog minuten over? Dan kun je die eventueel ook later in het jaar gebruiken voor coaching op een ander vlak.

Wil je meer weten?

Laten we kennismaken en bekijken hoe coaching van betekenis kan zijn bij jou in de organisatie.

Deel dit artikel met jouw netwerk: